Monday, 4 July 2011

My first salary OMG!

OMG (dgn muka yg agak terkejut beruk) bila tgk screen mesin ATM maybank td..fuhhh jauh gila dari yg aku target. Aku pun terfikir gak mana yg lain-lain. Takkan banyak ni je kot. Nak kata aku tak gi kerja, that's so impossible. Aku keja bulan lepas pon gila boleh tahan gak ar penat dgn OT. Perasaan excited terus jadi mcm tak de mood. Apa la sgt yg aku boleh beli dgn duit byk tu. Hmm... sebelum ni bukan  main lagi fikir nk beli tu la, nak beli ni la, nak wat saving la. Last-last semua punah. Heh! Aku nak jugak mintak slip gaji aku tu. Nak gak tgk brapa ribu sgt potong utk baju dgn KWSP??? Owh btw mesti korang tertanya-tanya aku keja apa kan? Keja biasa-biasa jer. Fast food restaurant. Hari ni aku off day, seharian gak duduk lepak kat shopping mall td. Al maklum la nk check gaji kuar tak lagi. Banyak kali gak cucuk kat mesin atm tu. Kali ke 3 (malam sikit) sebelum gi tgk wayang (cerita SEKALI LAGI)  baru la masuk. Time tu la aku terkejut beruk. Beruk pun tak terkejut macam aku. Apa-apa pun aku mengharapkan bulan ni gaji biar la masyuk. Target nak beli nokia E7 pon tak tercapai lg. Esok keja lagi. Tp aku dah naik boring jadual aku 4-12mlm. Asyik-asyik closing jaa. So guys, aku pon nak tidur awal pasal esok pagi boleh gi usha-usha baju. Pasal dkt dgn umah aku tu ada diorang wat sale 70% tu. Besar-besaran plak. Alang-alang dah ada gaji. Elok sangat kalau dapat beli sehelai dua kan. Baju pon asyik duduk ulang yang sama ja.

3 comments:

  1. hey dude wanna join me to sabah next year?? btw harga tiket still on progressing. nak check paling murah. the following year nak try gi perth nak join bleh gak ckp awl2. aku n kwn2 aku nak pi masa cuti sekolah. omt gaji tu bila mau blnja aku>?????

    ReplyDelete
  2. huh?? jauh si.. sabahan tu., perth plak.. perghh jer larr.. haha aku ok lau ada duit dan masa. takut aku sibuk dgn study jer laa.. apa-apa pun contact la aku mana tau ada rezeki dapat join korang. pasal gaji tu maybe next salary kot. baru ada soul nk blanja hang! huhu

    ReplyDelete
  3. ye la nk treat aku. mimpi je la kn.. hehe..

    ReplyDelete